Madártej


Na jó, receptversenyre azért nem neveznék ezzel a madártejjel,mert lehet, hogy hátulról az 1. helyen végeznék vele. A hab sós lett (majd elmesélem miért), a cukros tej meg takaréklángon is kicsit odakozmált. Nem szépítem na, nem lett túl jó. Ennek ellenére mindenki hősiesen kanalazta, miután 10 perc alatt lehűtöttük az udvaron a londoni mínuszokban.
Hozzávalók:
1 liter tej
5 tojás
8 ek. cukor
pici só ( PICI)
vanília eszencia
1 ek. liszt


Elkészítés:
1. Válasszuk ketté a tojásokat. A fehérjét 2 ek. kristálycukorral verjük kemény habbá. ( Itt derült ki, hogy a robotgép tönkrement-Moha leterhelte a múltkori cookieval, így a jó öreg kézi habverőt kellett segítségül hívni. Ezért tettem a fehérjébe pici sót, hogy könnyebben fel tudjam verni. Eredmény: 20 perc alatt sikerült is és sós lett a hab. Eddig remek.)
2. A tojássárgáját keverjük habosra 4 ek. cukorral, a liszttel és a vaníliaeszenciával. ( Szintén kézi habverő...)
3. Forraljuk fel a tejet 2 ek. cukorral és a keménnyé vert tojáshabot kanalazzuk bele. 1-2 percig főzzük, fordítsuk meg, majd a másik oldalát is ugyaneddig. Vegyük ki a habokat a tejből és tegyük félre.
4. Vegyük le takaréklángra a gázt és öntsük a tejhez a tojássárgás masszát. 1-2 percig főzzük, majd zárjuk el és tegyük vissza a habokat.
Lehűtve fogyasszuk.


Megjegyzések