Fokhagymás sajtkrémleves

Egy könnyű kis leves mára.A recept a Mindmegettéről származik, némi átalakítással készítettük el Mohival.
Hozzávalók:
diónyi margarin
1 púpos ek. liszt
4 dl tej
4 dl víz
1 csirkehúsleves kocka
2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg reszelt sajt
petrezselyemzöld
só,bors,őrölt szerecsendió

Elkészítés:
1.Hevítsük fel egy lábasban a margarint.Húzzuk félre a tűzről és szórjuk rá a lisztet, majd a reszelt sajtot. Kevés tejjel öntsük fel és tegyük vissza a tűzre. Kézi habverővel lassú tűzön folyamatosan kevergessük, amíg a sajt fel nem olvad.
2.Adjuk hozzá a maradék tejet és a vizet is, dobjuk bele a leveskockát.Ízlés szerint sózzuk,borsozzuk, őrölt szerecsendióval ízesítsük, reszeljük bele a fokhagymát.
3.Addig főzzük,míg a sajt teljesen fel nem olvad és el nem éri a kellő sűrűséget a leves.Ha túl hígnak bizonyul, szedjünk ki a léből egy merőkanállal és kevés liszttel keverjük csomómentesre,majd öntsük vissza a levesbe és forraljuk újra fel. 
4.Végül apróra vágott petrezselymet szórjunk bele. Jobb ha azonnal tálaljuk,mert ha kihűl, főzelék állagú lesz, lehet újra felönteni folyadékkel, az pedig nem jó, Elveszti a finom ízt,újra kell fűszerezni,stb.
Kínáljunk hozzá sajtos pirítóst, meleg bagettet, crutont, mi fokhagymás vajjal lelocsolt mini bagett-golyókat ettünk hozzá.A háttérben valamennyire látszik is.

Megjegyzések