Epres-mandulás pite


Itt az eperszezon!!Véééégre!!!Az eper minden formában jöhet, sütiben, tortában, krémben, főételként, reggeliként, desszertként...Mindegy.
Úgyhogy akkor következzen pár recept, ez lesz az első!!Innen.

Hozzávalók:
2 bögre eper
2 bögre liszt
1 bögre tej
20 dkg vaj
1 bögre szeletelt mandula
2 tojás
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
kb. 10-15 dkg porcukor

Elkészítés:
1.A vajat habosra keverjük a tojással és a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is, a mandulát és a tejet.
2.Reszeljük bele a citromhéjat.
3. A kész masszát simítsuk  sütőpapírral bélelt tepsibe  és a tetejét borítsuk be a felkarikázott eperrel.
4.Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 35-40 percig süssük.

Megjegyzések