Black and white tartlets, avagy fekete-fehér minitortácskák


Tegnap este,miután elkészítettem a 3 fogásos vacsit a szabadnapomon és vártam haza életem párját a gyárból,kínomban bekapcsoltam már a tévét is...Ritka alkalom az ilyen, olyankor is általában valamelyik főzős csatornán kötök ki. Így lett ez tegnap is. Épp a Great British Bake Off 2. epizódja ment. Egy műsor, melynek résztvevője 12 hétköznapi ember.A legkülönfélébbek: volt fiatal suttyó srác, négygyerekes családanya, öltönyös üzletember, nagymama, meg még sorolhatnám. Hétről hétre megvannak a feladatok,mit kell elkészíteni,melyet aztán a szakmai zsűri (Mary Berry: egy halál jópofa idős angol néni, akinek seszeri se száma a megjelent szakácskönyveinek, a UK egyik legelismertebb "food expert"-je és Paul Hollywood "baker expert") könyörtelenül pontoz. A leggyengébb láncszem pedig kiesik. A tegnapi feladat: először is egy quiche-t kellett készíteni, aztán meg mini tartlet-et. Hát innen jött az ötlet a mai kis tortácskákhoz és ahhoz a Quiche-hez, amit talán fel sem teszek a blogra...Mary Berry biztos engem ejtett volna ki a műsorból ha megkóstolja a quiche-emet...A tészta finoman szóval is underbaked lett, magyarul nyers:)
Na de a tartletek picit jobban mentek.



Hozzávalók: 12 db tartlethez
a tészta recetje azonos a Very Berry Frangipane tart-hoz használt tésztával

Csokis krémhez:
fél tábla jó minőségű étcsoki
0,5-0,7 dl tejszín

A krémsajtos töltelékhez:
kb.5 dkg Philadelphia krémsajt
10 dkg porcukor

A dekorációhoz:
3-3- kocka ét-és fehércsoki


Elkészítés:
1. Először a dekorációt készítjük el: vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk az ét-és a fehércsokit. Zacskóba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe krikszkrakszokat rajzolunk vele. Hagyjuk megkötni,tegyük be a hűtőbe.
2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és folpackba csomagolva kb. félórára hűtőbe tesszük.
3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a 2 tölteléket: a krémsajtot kikeverjük a porcukorral és felhasználásig ezt is a hűtőbe tesszük.
4. Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit és hozzáadjuk a tejszínt. Addig keverjük,míg teljesen sima csokikrémet nem kapunk. Beleállítjuk egy hideg vizes lábasba, hiszen ennek is hidegnek és kicsit keménynek kell lenni,mikor betöltjük a sütibe.
5. A tésztát 2 folpack közt vékonyra nyújtjuk és egy bögrével 12 db kört szaggatunk belőle. 12 db szilikonos muffinkapszlit kibélelünk a tésztával, jól lenyomkodjuk és villával megszurkáljuk.Az oldalára is jusson tészta, egészen a forma tetejéig. 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. ( Nem néztem az órát, kb. 15-20 perc? De ellenőrizzük folyamatosan.:)
6. Ha a tortácskák kihűltek, hatot a csokis krémmel, hatot pedig a krémsajtos masszával töltünk meg. A csokikrémes sütik tetejére fehércsokidíszt, a sajtkrémes tetejére pedig étcsokidíszt helyezünk. Fogyasztásig tegyük vissza a hűtőbe, hogy a díszek ne olvadjanak el és a chocolate ganache teljesen megkössön.

Megjegyzések