Tejszínes gombakrémleves

Nagyon ritkán főzök levest. Ma megtörtént, úgyhogy legközelebb kb. akkor kerül rá sor,mikor lejár az útlevelem...
Mikor beteg vagyok, akkor jön rám a leves-ehetnék. Most itt a november, elkezdődött a nátha, megfázás, torokfájás és bűntársai...Leves kell. Azonnal. Gombakrém. Nosalty, recept. És 20 perc múlva kész is. Nem is olyan rossz ez a krémleves-téma:)



Hozzávalók 2 főre:
20 dkg gomba
fél fej vöröshagyma
2 dl tejszín
2 dl víz
olaj
só, bors
1 kk. liszt
2 szelet kenyér
reszelt sajt 
Elkészítés:
1. A hagymát és a gombát meghámozzuk, nagyon apró kockákra vágjuk. 
2. Kevés olajon megdinszteljük, majd fedő alatt puhára pároljuk.Sózzuk, borsozzuk.
3. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk a liszttel, felöntjük 1 dl tejszínnel és botmixerrel pépesítjük.
4. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a maradék tejszínt és kb. 2 dl vizet vagy többet-kevesebbet, attól függően,mennyire sűrű krémlevest szeretnénk. Ízlés szerint még fűszerezhetjük.
5. A levest beforraljuk, pirított kenyérkockákkal és csipet reszelt sajttal megszórva tálaljuk.


Megjegyzések