Vilmos herceg esküvői csokitortája

Íme a torta, amit Vilmos herceg rendelt a 3 emeletes gyümölcstorta mellé az esküvőjére tavaly. A herceg és nagyanyja, II. Erzsébet kedvenc tortája ez a tömény csokicsoda évtizedek óta, egy csésze Earl Grey mellé mindig ezt fogyasztották Sütni sem kell és 5 perc alatt kész van. Hogy az Erzsiék mennyit tudnak belőle megenni, arra kíváncsi lennék,mert mi ketten 1 szeletet alig tudtunk legyűrni. De kétségtelenül rendkívül finom.
Az eredeti recept innen.


Hozzávalók 22 cm-es tortaformához:
225 ml tejszín
2 ek. méz
450 gr étcsoki
56 gr vaj
1 tk. vanília esszencia

A tetejére:
2 ek. vaj
60 ml tejszín
170 gr étcsoki

Elkészítés:
1. A keszet törjük apróbb darabokra. Ne legyen morzsás, csak darabos.
2. A vajat, a mézet és a tejszínt öntsük egy tálba és tegyük be a mikróba ( igen, a mikróba:)) kb. 2 percre, vagy annyi időre, amíg bugyogni nem kezd.
3. A kockákra tört étcsokit keverjük a tejszínes-mézes-vajas masszába, addig keverjük, míg teljesen fel nem olvad a csoki és egynemű lesz.
4. Adjuk hozzá a kekszet, jó alaposan keverjük át, amíg minden kekszdarab fel nem veszi a csokit.
5. Kivajazott, vagy formaleválasztó spray-vel befújt kapcsos tortaformába simítsuk a masszát, jó alaposan egyengessük el. Párszor csapjuk a formát a konyhapulthoz, hogy a levegőbuborékok eltávozzanak belőle.
6. Kb. 3 órára tegyük hűtőszekrénybe,
7. A mázhoz vízgőz felett olvasszuk meg a csokit, keverjük hozzá a tejszínt és a vajat és a kihűlt torta tetejére kenjük. Ezzel is hűtsük le jó alaposan. Érdemes 1 éjszakán át pihentetni, hogy a keksz megpuhuljon.

Tipp: csak akkor tegyük be a hűtőbe,mikor a krém már szobahőmérsékleten kihűlt.Ha azonnal hűtőbe tesszük, túl gyorsan megszilárdul a csokikrém, és nem tud megphulni a keksz. Köszönöm a tippet Anyunak.:)

Ne keressétek a fotón a csokimázat a torta tetején, én ezt most elhagytam, elég csokis volt már így is, de az extra csokimáz nyilván még javít az élvezeti értékén:)



Megjegyzések

  1. Ez hasonlít a hideg kutyához. :) Isteni finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Na látod, én meg a hideg kutyát nem ismerem. Vagy csak nem ilyen néven :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése