Sunday, 25 March 2012

Tavaszi háromhagyma-krémleves

Semmi sztori. Egyszerűen integettek az újhagymák a zöldségesnél. Gyorsan felkaptam két csokorral és vágtáztam is haza, hogy ebből biza krémleves lesz.Méghozzá egészen jóféle lett.


Hozzávalók ( 2 főre):

6 szál újhagyma
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
diónyi vaj
2 dl tejszín
2 gerezd lime leve
só, bors, szerecsendió

Elkészítés:
1. Az újhagymát felkarikázzuk, a vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk, a fokhagymát pedig csak szétlapítjuk egy késsel.
2. Egy lábasban diónyi vajat hevítünk, rádobjuk a hagymákat és magfonnyasztjuk őket.
3. Pár csepp vizet öntünk rá és fedő alatt alatt kb. 10 perc alatt puhára pároljuk őket.
4. Botmixerrel pürésítjük és felöntjük a tejszínnel.
5. Jól összeforraljuk, közben sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük.
6. Végül 2 gerezd lime levét is belefacsarjuk és már tálaljuk is.



8 comments:

  1. Nagyon jól néz ki, de... annyi hagyma van benne:) Sosem ettem semmilyen hagyma levest, mindig tartottam tőle. De mivel nagyon kipróbálós korszakomban vagyok, úgy érzem állnék elébe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emi, nagyon finom!Az első francia hagymakrémlevesem előtt én is paráztam, hogy milyen már, hogy csak hagyma van benne, de nagyon jóóó, próbáld ki!Puszi

      Delete
  2. Nagyon csípem a hagymás leveseket, még úhagymával nem készítettem csak póréval meg francia stílusban. Szép zöld színe van!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erika, a pálmát nálam is a francia hagymaleves viszi :)

      Delete
  3. Gyere lessél be hozzám, játékra hívlak, ha van kedved hozzá!

    ReplyDelete
  4. Cuki a tálad:) Pont ma voltam tányérokat venni és láttam pont ilyet!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, azt hiszem a Wilkinsonból való, ott annyira szép edények vannak :)

      Delete
    2. Igen, ott láttam és én is ott vettem. Nemsokára majd feltűnnek a blogomon is:)

      Delete