Lazacos-rákos rizottó

Mostanában hihetetlen módon rákattantunk a lazacra meg a rákra. El is döntöttük, hogy ezentúl a csütörtök lesz a halnap, akárcsak a szovjet időkben:))
Ma ezt sikerült prezentálnom a halnapra, sajnos most lett kész, ezért ezek a kritikán aluli fotók...
Tegyük hozzá, ÁLrizottó, nem igazi, mielőtt még a rosszakarók megszólnának :)


Hozzávalók:

250 gr rizs
250 gr lazac
125 gr garnélarák
300 ml creme fraiche
fél citrom leve
snidling
diónyi vaj
só, bors

Elkészítés:
1. A rizst kifőzzük.
2. Egy serpenyőben vajat hevítünk, rádobjuk a feldarabolt lazacot. Mikor már kezd fehéredni, hozzáadjuk a rákokat is pár percig együtt pirítjuk őket. Sózzuk, borsozzuk.
3. Ráöntjük a creme fraichet, hozzáadjuk a citromlevet, az apróra vágott snidlinget és sűrűre főzzük. ( Pár perc csupán.)
4. A kifőtt rizst hozzáöntjük a szószhoz és még egyszer összeforraljuk.
5. Frissen vágott snidlinggel és citromkarikával tálaljuk és AZONNAL megesszük az egészet.



Megjegyzések

Megjegyzés küldése