Fagyi cake pop :)


Figyelem, télifagyi újratöltve!!!ÚÚÚristen, hogy én azt mennyire utáltam!!Rémálmomban ne jöjjön elő az a szikkadt tölcsér és az az elfuserált, jobb napokat látott kakaókrém!
De most itt a 21. század télifagyija!Kell hozzá pár tölcsér, csokikrém, egy vaníliás tészta és 3 szabad óra. Plusz 2 a konyhatakarításra!!
Nekem ebből az adagból 20 fagyi lett, de maradt tészta is és krém is, szerintem 25-30 minifagyira elég, de csak 20 tölcsérem volt :)


Hozzávalók:

A tésztához:
100 gr puha vaj
100 gr cukor
pár csepp vanília esszencia
csipet só
1 tk. sütőpor
2 tojás
100 gr liszt

A csoki ganache-hoz:
250 ml tejszín
300 gr étcsoki
20 gr folyékony glükóz

A díszítéshez:
20 db tölcsér
rózsaszín és sárga candy melts
olaj
szórócukrok, csokigiliszták, csillámpor


Elkészítés:
1. A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáütjük a tojásokat,hozzáadjuk a vaníliát  majd mehet bele a liszt, a só, a sütőpor. Kivajazott-kilisztezett 20 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk a masszát és 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt, tűpróbáig sütjük. Félretesszük hűlni.
2. A ganache-hoz a tejszínt forrásig hevítjük,majd ráöntjük a kockákra tört étcsokira és hozzáadjuk a glükózt. Simára keverjük, míg az összes csoki el nem olvad.Ha gyorsan hűlne a tejszín, tegyük be fél percre a mikróba és kevergessük tovább. Tegyük félre ezt is hűlni.
3. Előkészítjük a tölcséreket: levágjuk a tetejüket, kb. 6 centi hosszúak legyenek.
4. Ha a tészta kihűlt,tegyük késes aprítógépbe és csináljunk belőle morzsát. A kihűlt csokikrémből annyit adjunk hozzá, hogy egy jól formázható masszát kapjunk.Tegyük a hűtőbe.
5. A maradék csokikrémet habzsákból vagy egy kis kancsóból töltsük a tölcsérekbe, színültig legyenek.
6. A kihűlt csokis tésztából formázzunk golyókat és nyomjuk rá a tölcsérekre. Az elkészült fagyikat én egy szív alakú jégkockatartóba állítottam, de így is dülöngéltek kicsit.
7. A mártogatáshoz a candy melts-et tegyük egy hőálló edénybe és 1 percig mikrózzuk. Keverjük meg, majd újabb fél perc a mikróban, újabb keverés, újabb fél perc. Ezután annyi olajjal keverjük el, hogy egy folyós masszát kapjunk. ( kb. olyat mint a csoki ganache, mikor kikeverjük a csokit a tejszínnel.)
8. A fagyikat tekerjük be alufóliával úgy, hogy csak a fagyigömb legyen ki belőle. Mártsuk bele gyorsan a candy melts-be, a felesleges csorgassuk le,szórjuk meg szórócukorral, csillámporral, csokigilisztával és állítsuk vissza a jégkockatartóba.
9. Mikor megköt, vegyük le a fóliát. ( Nehogy véletlen megegyük.:)) Ez csak azért kell, hogy a tovább csorgó színes csoki ne a tölcsérre folyjon.

Elég idő-és mosogatásigényes cucc, de egyszer azért érdemes kipróbálni, mert nagyon jópofa.:)


Megjegyzések

  1. Jajj ez olyan szuper ötlet anyukááám!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Anyukáááám, de nálam ezzel most 1 évig megint letudva a cake pops :))

      Törlés
  2. Hú de jó!! Mondjuk én imádtam a télifagyit is:) Bár már tuti nem enném meg:) Ezt ki fogom próbálni gyerekek imádni fogják. Láttam már Rachel A. receptet erről, csak ő a megmaradt sütiket használja fel...na nálunk sosem marad meg semmi:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Erika:) Igen, ezzel főleg gyerekek körében lehet nagy sikert aratni, pláne ha kis állatkáknak dekorálod ki a popokat: malacnak, cicának,nyuszinak :) Nálam sem marad sose semmiből,pedig maradék muffinból vagy cupcake tésztából is jól meg lehet csinálni,és máris spórolnék 1 órát rajta :)

      Törlés
  3. Nagyon jó ötlet!:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése