Hagymakrémleves


Régen rájöttem már, hogy a krémlevesek nem fotogén élelmi anyagok. Egy kicsit sem. Viszont annál finomabbak, így a róluk készült előnytelen képek ellenére megérdemlik, hogy a blogon legyenek ők is.
Zé ezt a hagymakrémlevest kérte a szülinapjára. Semmi nagy fakszni, csak egy egyszerű hagymakrémlevest kért. Amit eredetileg cipóban akartam tálalni ( a legeslegelején ráadásul HÁZI cipóban), de amint kikristályosodott a Szabolcsi almás máktorta ötlete, tudtam, hogy a cipóból úgysem lesz semmi. 
Úgy is lett. A tortára majd' 4 órám ment rá, így a krémleves rendkívül egyszerűen került terítékre. De természetesen sikert aratott.:)


Hozzávalók:
( 2 kis adaghoz, nyugodtan duplázzuk-triplázzuk a hozzávalókat)
4 kis fej vöröshagyma
diónyi vaj
fűszervajkeverék
kb. 1 dl tejszín
kb. 1 dj tej
kevés víz

Elkészítés:
1.A hagymát megpucoljuk, apróra felszeleteljük.
2. Egy lábasban diónyi vajat hevítünk, rászórjuk a fűszervajkeveréket és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
3. Üvegesre pároljuk, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje és fedő alatt puhára pároljuk. ( kb. 5-10 perc)
4. A hagyma 3/4-ét átszedjük egy kancsóba és botmixerrel pürésítjük.
5. Visszatesszük az egészben hagyott hagymához, felöntjük tejjel és tejszínnel, esetleg kis vízzel, attól függően mennyire sűrűn szeretjük a krémlevest.
6. Jól összeforraljuk és melegen tálaljuk.
7. Kis reszelt sajt, krutonok mehetnek bele.



Megjegyzések

  1. Klassz leves , mi is nagyon szeretjük a krémleveseket, én sem tudom fotogénebbé varázsolni, de nagyon finomak!:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése