Friday, 21 December 2012

Narancsos csillagok Karácsonyra

Kezd alakulni a Karácsonyi sütikínálat, és a hangulat is.Pár napja megvettem a fát és ajándékok is lesznek alatta:)
Elkészültek a kávés kiflik, a citromos holdak és utóbbi mintájára a narancsos csillagok is. Van már mákos és diós bejgli valamint Florentin-szelet is, ami örök kedvenc. Hamarosan őket is hozom.
De előbb a narancsos csillag!


Hozzávalók:
A tésztához:
28 dkg liszt
13 dkg margarin
10 dkg cukor
3 tojássárgája
csipet só
1 narancs reszelt héja

A díszítéshez:
tojásfehérje
porcukor
fél narancs leve
kandírozott narancshéj


Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, 1-2 órára tegyük hűtőbe.
2.Lisztezett deszkán gyúrjuk át a tésztát, nyújtsuk kb. 3 mm vastagra és szaggassuk tetszőleges formára.
3. A sütiket tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe vagy szilikonos sütőlapra és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süssük készre. Folyamatosan figyeljük, mert nagyon hirtelen meg tud égni.:)
4. A mázhoz kezdjük el felverni a tojásfehérjét ( én hármat használtam, nem fogyott el mind, pedig vastagon vontam be vele a csillagokat) majd apránként adjuk hozzá a porcukrot és a narancslét. Annyi porcukrot adjunk hozzá, hogy fényes masszát kapjunk, ami már nem csöppen le a keverőlapátról.
5. A kihűlt csillagokat mártsuk a mázba, díszítsük kandírozott narancshéjjal és szárítsuk meg.(kb. 1 nap)Ezután tegyük jól záródó fém-vagy műanyag dobozba.


No comments:

Post a Comment