Áfonyás palacsinta

Tegnap volt a Palacsinta Világnapja. Egész nap jöttek szembe a palacsinták minden blogon, én meg el se mertem mondani Zének, hogy milyen nap van...Aztán megelőzött, dél körül már írt, hogy ugye tudom milyen nap van ma és nálunk milyen palacsinta lesz?:)
Választásom erre az amerikai stílusú áfonyás verzióra esett ( Jamie Olivertől) aminek a tésztája teljesen más, mint a megszokott palacsintáé. Sokkal inkább mint egy piskótakorong. Juharsziruppal, mézzel, tejszínhabbal, esetleg tejföllel/ creme fraiche-sel/mascarponéval isteni!


Hozzávalók 
(10-12 darabhoz)
3 tojás
115 gr liszt
140 ml tej
csipet só
csapott tk. sütőpor
20 dkg áfonya


Elkészítés:
1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
2. A sárgáját sűrű masszává keverjük a sóval, sütőporral, liszttel és tejjel.
3. Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot és készen is áll a sütésre.
4. Az első palacsinta előtt hevítsünk pici olajat egy serpenyőben majd egy kisebb merőkanálnyi adagot merjünk a tésztából a serpenyő közepére. 
5. Szórjuk meg áfonyával a palacsinta sületlen részét ( 6-8- áfonya palacsintánként) majd mikor kezd barnulni a széle, egy határozott mozdulattal fordítsuk meg és süssük készre a másik oldalát is.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése