Sunday, 16 June 2013

Csokikrémes piskótatekercs


Nem szeretek este sütni,mert sose tudok normális képet csinálni róla. De nem is ez a lényeg, az ízeken ez nem változtat.
Állandó kísérletezésben vagyok, próbálom a számomra igazit megalkotni csokikrémből is meg vaníliakrémből is. Olyat, ami jó tortába, piskótatekercsbe, cupcake tetejére. Aminek megfelelő az állaga, nem csömör. Jelentem, ez a csokikrém egy egészen jól sikerült verzió. Lassan érik a csokikrémes és vaníliakrémes poszt is. :)


Hozzávalók:
1 nagy tekercshez

A piskótához:
5 tojás
100 gr liszt
100 gr cukor

A csokikrémhez:
170 gr Philadelphia típusú krémsajt
55 gr porcukor
100 gr étcsoki, olvasztva
1 tk. vanília esszencia
25 gr vaj


Elkészítés:
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a gáztepsit sütőpapírral kibéleljük.
2. A tojások fehérjét habbá verjük, félretesszük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral majd beleforgatjuk a fehérjét és a lisztet. A sütőpapíros gáztepsire simítjuk és 15 perc alatt készre sütjük. Még melegen, sütőpapírral együtt feltekerjük.
3. A krémhez a csokit mikróban felolvasztjuk. Robotgéppel simára dolgozzuk a krémsajtot a porcukorral, hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott csokit és a vajat. Egyneművé dolgozzuk, kicsit kihűtjük.
4. Ha a piskóta kihűlt, lefejtjük róla a papírt, megkenjük a csokikrémmel és újra feltekerjük.
5. Porcukor, szeletelés, tálalás és hammm!!!!Mennyei!!!!!


No comments:

Post a Comment