Thursday, 24 October 2013

Narancsos sült túrótorta


Az úgy volt, hogy brownie-t akartam. Meg is találtam ezt a csodát Puffinnál.
Olyannyira átalakítottam, hogy épp a brownie részt hagytam ki:) Így picit kevesebb kalória és a brownie élmény ugyan elmarad, de naaaagyon finom:) 


Hozzávalók:
( 18 cm-es formához)

Az alaphoz:
50 gr Oreo keksz
50 gr háztartási keksz
40 gr olvasztott vaj

A túrós részhez:
250 gr félzsíros tehéntúró
150 gr tejföl
1 tojás
70 gr porcukor
1 narancs reszelt héja és leve
késhegynyi vaníliapaszta


Elkészítés:
1. A kekszeket ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal. Nem kell teljesen egyszínűre keverni, hagyjuk egy picit pöttyösen, így látszik majd, hogy kétféle keksz van benne.:)
2. Nyomkodjuk egy kapcsos tortaforma aljába a kekszes masszát jó alaposan.
3. Egy tálban keverjük ki a túrós rész hozzávalóit, azaz a túrót, a tejfölt, a cukrot, a vaníliát, a narancsot, a tojás és a lisztet. Még a robotgépet sem kell elindítani, egy villával megoldható a történet, így picit darabos marad majd a túró, mint a képen is látszik. Öntsük a masszát a kekszes alapra.
4. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, amikor már nem remegős a közepe, akkor lesz a jó.( nekem kb. 1 óra volt, mint a sajttortánál.)
5. A formában hagyjuk kihűlni a tortát és ha igazán jót akarunk magunknak, 5-6 órára minimum tegyük hűtőbe, de inkább egy egész éjszakára.



1 comment:

  1. Nagyon jól néz ki! Ha nem is úgy alakul minden, ahogy az ember eltervezi, de a végeredmény attól még lehet finom :)

    ReplyDelete