Thursday, 1 May 2014

A tökéletes csokis muffin -eperrel / Best chocolate muffin ever

Ezennel én ezt a muffint kikiáltom a világ legjobb csokis muffinjának. Vegyétek-vigyétek a recepteket, próbáljátok ki és kedvetek szerint turbózzátok gyümölcsökkel, magvakkal, fűszerekkel. Finom, puha, omlós, remélem a képeken is látszik. Oda vagyok meg vissza na, pedig én nem vagyok nagy csoki fan, de eeeez.Az uram még nálam is kevésbé van odáig a csokis dolgokért, de ebből 4 db-ot megevett reggelire. A csészés recept ne ijesszen el senkit, egy hagyományos teásbögre is megteszi, persze nem árt, ha egyenes az alakja,így könnyebb az 1/3-ot kimérni, mint ha lefelé szűkül.
2 dolgot ne sajnáljunk belőle: a jó minőségű holland kakaóport és a görög joghurtot.
 Az alapötlet innen




Hozzávalók:
12 muffinhoz
csésze=250 ml

1 csésze liszt
1/2 tk. szódabikarbóna
csipet só
1/2 csésze cukor
1/3 csésze holland kakaópor
1/2 csésze étcsokicsepp
1 tojás
3/4 csésze görög joghurt
1/4 csésze étolaj
1/2 tk. vanília esszencia
1 csésze eper, apróra vágva




Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a muffinsütőt kibéleljük papírkapszlikkal.
2. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, felkockázzuk,24 kis kockát félreteszünk a muffinok tetejére. Az étcsokicsepp kb 1/3-át is félretesszük.
3. Egy tálban elvegyítjük a száraz anyagokat: liszt, sütőpor, só, cukor, kakaópor, csokicsepp.
4. Egy másik tálban kézi habverővel elkeverjük a tojást a joghurttal, étolajjal, vaníliával.
5. Összeforgatjuk a két tál tartalmát, hozzákeverjük az epret és a formákba adagoljuk.
6. Tetejüket megszórjuk a maradék csokicseppel és eperrel, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (kb. 20 perc)


In English:
It is simply just the best muffin ever. My husband who doesn't like chocolate cakes or brownies, ate 4 of them for breakfast. I ate 2, after a generous portion of porridge. The texture is just unbelievable.Soft, fluffy. Oh My...Doesn't really matter what else you put inside: more chocolate, nuts, spices, raspberries, strawberries-it will be just perfect. This time I tried with fresh strawberries. Recipe adapted from here, however I modified a bit. 
Ingredients:
makes 12 muffins

1 cup plain flour
1/2 tsp baking soda
pinch of salt
1/2 cup sugar
1/3 cup cocoa powder ( Dutch)
1/2 cup dark choc-chip
1 egg
3/4 cup plain Greek yogurt
1/4 cup vegetable oil
1/2 tsp vanilla
1 cup fresh strawberries

Method:
1. Preheat the oven to 200 Celsius, line the muffin tin with paper cases.
2. In a large bowl mix dry ingredients: flour, baking soda, salt, sugar, cocoa powder, choc chip. Save 1/3 of choc chips for topping the muffins.
3. In another bowl mix egg with yogurt, oil and vanilla. Fold in the dry ingredients and mix until just well incorporated. Do not over mix as it won't be soft and fluffy. Add the strawberries, save  a few pieces for topping.
4. Using an ice cream scoop fill the holes until they are 2/3 full and top with remaining choc chip and strawberries.
5. Bake in preheated oven for 20 mins or until a skewer inserted in the middle of the muffin comes out clean.


1 comment:

  1. Nagyon guszta lett! Kedves párom biztos értékelné :)

    ReplyDelete