Epres brownie / Strawberry brownie

Elég sűrűn földbe gyökerezik a lábam-még mindig-amikor időnként "brownie" recepteket olvasok. Félelmetes, hogy miket neveznek egyesek brownie-nak. Kissé kisarkítva, de azt mondhatjuk, hogy sajnos a magyar "gasztrobloggerek" egy jó része brownie-nak nevez mindent, amiben liszt van és barna. Na bummm. Láttam már olyan hozzávalókat, hogy ihajj. A sütőporon- ami tudvalevőleg nem kell- a brownie-ba, már meg sem lepődöm, de a szódabikarbóna, joghurt, nesquik kakaópor azért kiveri a biztosítékot. Noha van jól bevált brownie receptem, nyitott vagyok újak kipróbálására is, de majd minden recept amire rákattintok, tartalmaz valami olyat, ami nem illik a képbe. Puffinban megint nem csalódtam. Ő tudja, mi kell a jó brownie-hoz. Se több, se kevesebb. Ez így szuper, ahogy van. Igazából nem sokban tér el az enyémtől, csak picit az arányokban illetve a tejcsoki hozzáadása újítás.



Hozzávalók:
20x20 cm-es formához

125 gr vaj
100 gr étcsoki
50 gr tejcsoki
100 gr cukor ( barna)
2 tojás
70 gr liszt
25 gr holland kakaópor
150 gr eper


Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kivajazzuk-kilisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük, nálam most épp elfogyott.
2. A vajat a csokikkal, cukorral betesszük 1 percre a mikróba. Kivesszük, elkeverjük, ha nem szép sima, akkor még fél percre visszatesszük. Vízgőz felett is megoldható a történet, én a mikrós változatot preferálom.
3. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd mehet hozzá a kakaópor és a liszt. Mindezt kézi habverővel, a masinát be se kell kapcsolni hozzá.
4. Végül hozzáforgatjuk a felkockázott eper kb. 3/4-ét és a tepsibe öntjük. A tetejére rádobáljuk a maradék epret és mehet a sütőbe úgy 30 percre. Ha teljesen kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.
Én mindig 9 kockára vágom az ekkora tepsiben készült sütiket,mert úgy lesz olyan igazi brownie-méretű. :)


In English:

However I have my own brownie recipe, this time I decided to try the brownie of my favorite blog. I am really happy with the result, this is one of the best brownies I have ever baked.
Ingredients:
makes 20x20 tray

100g dark chocolate
50g milk chocolate
125g butter, unsalted
100g dark brown sugar
2 eggs
70g plain flour
25g cocoa powder ( Dutch)
150g fresh strawberries

Method:
1. Preheat the oven to 180 celsius and line the baking tray with baking parchment.
2. Place the chocolate, butter and sugar in a bowl and put in the microwave for 1 minutes. Stir and put it back for another 30 seconds if it's not smooth yet.
3. Add the eggs one by one, then flour and cocoa. You don't even need an electric whisk, just a simple hand whisk. Finally fold in the 3/4 of strawberries and pour in the baking tray. Top with the remaining strawberries and bake for 30 mins.

Megjegyzések

  1. Nagyon tetszik, tuti kifogom próbálni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam kedvenc brownie-vá lépett elő, tuti befutó szerintem bármilyen gyümölccsel :)

      Törlés

Megjegyzés küldése