Banános-csokis minimuffin

A muffinok életmentőek. Bő félóra alatt megvannak és 2 tálon meg egy kézi habverőn kívül mosogatni sem kell utána semmit. Én azokra a receptekre esküszöm, amelyek joghurtot is tartalmaznak, mivel az így készült muffinkák sokkal puhábbak, szaftosabbak lesznek, még másnap is. A hozzáadott banánpüré csak ráerősít erre, kipróbálni kötelező, ha van pár túlérett banán :) Nem beszélve arról, hogy ezek a mini muffinkák olyan gyorsan el is párolognak, ahogy készültek, hiszen egyfalatkásak, párosával lehet őket hajigálni befelé :)
Az eredeti recept innen származik.




Hozzávalók:

1 csésze: 250 ml

1,5 csésze liszt
1/2 csésze cukor
csipet só
1 tk. szódabikarbóna
1 tojás
1/2 csésze olaj
1/2 csésze natúr joghurt
2 jó érett banán
3/4 csésze csokicsepp


Elkészítés:
1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, a muffinsütőt kibéleljük kapszlikkal.
2. Egy tálban elkeverjük a száraz anyagokat: liszt, cukor, só, szódabikarbóna, csokicsepp.
3. Egy másik tálban kézi habverővel a tojást az olajjal, joghurttal majd hozzáadjuk a villával pürésített banánt.
4. Hozzáforgatjuk a száraz anyagokat, párat keverünk rajta és kapszlikba adagoljuk.
5. Előmelegített sütőben kb. 12-14  perc alatt készre sütjük.



Megjegyzések