Főzött tojáslikőr

Régóta ezen recept alapján készítem a tojáslikőrt és imádjuk. Ám sok helyen látom, hogy az enyémmel ellentétben nem nyers tojást használnak,hanem főzött krémet alapnak. Így aztán gondoltam kipróbálom én is, habár én nem idegenkedtem soha  a nyers tojás használatától, a tiramisuba is mindig gond nélkül belehajítottam, így volt ez a likőrrel is. Juditka receptjét találtam szimpatikusnak a főzött tojáslikőrök közül: nem csak csodaszép színe lett, de sűrű állaga és gazdag ízvilága is. Bátran ajánlom, még Karácsonyra is elkészülhet.


Hozzávalók:

2 dl tej
2 dl habtejszín
4 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
2 dl vodka ( többet is elbír, kóstolással állítsuk be az erősségét)


Elkészítés:
1. A tojássárgákat kevés cukorral és kevés tejszínnel robotgép segítségével habosra keverjük.
2.A maradék tejszínt a tejjel, maradék cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk majd félrehúzzuk és lassan belecsurgatjuk a tojássárgás keveréket.
3. Visszatesszük a tűzre és kislángon kézi habverővel folyamatosan kevergetve pár perc alatt besűrítjük.
4. A langyosra hűlt krémhez hozzáöntjük az alkoholokat, a kihűlt italt üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk felhasználásig. Naponta egyszer megrázogatjuk az üveget. 

Megjegyzések