Meggyes-mákos-marcipános szaloncukor

Még mindig nem késő nekilátni a házilag készített gasztroajándékoknak. Én ma turbófokozatra kapcsoltam és rengeteg mindent készítettem.Például ezt a deluxe szaloncukrot. Villámgyorsan megvan és garantálom, hogy felveszi a versenyt a legdrágább szaloncukrokkal.


Hozzávalók:
kb. 20 darabhoz

15-18 dkg natúr marcipánmassza
2 ek. darált mák
2-3 ek. aszalt meggy, apróra vágva
10 dkg étcsoki
1-2 ek. étolaj


Elkészítés:
1. A marcipánt összegyúrjuk a darált mákkal, apróra vágott aszalt meggyel és egyforma ( nálam 10 gr-os) darabkákat tépkedünk belőle, szaloncukor-alakúra hengergetjük őket és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
2. A bevonathoz az étcsoki 3/4-ét felolvasztjuk mikróban vagy vízgőz felett, hozzáadjuk a maradék 1/4 csokit ( ezt vágjuk apróbb darabokra) és simára keverjük. Adjunk hozzá picike étolajat is.
3. Villa segítségével mártsuk meg a szalonokat a csokiban és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire száradni.
4. Ha megkötött a csoki, csomagoljuk őket egyenként selyempapírba ( mezei papírboltban, dekorboltban kapható) és tegyük őket felhasználásig hűtőbe.

Eme szaloncukor nagy előnye, hogy semmi romlandót nem tartalmaz, sem tejszín, sem vaj nincs benne, ami csökkentené az eltarthatóságát. Készítsük el iziben akkor is nyugodtan, ha Karácsony második-harmadik napján tudjuk átadni a szerencsésnek.

További szaloncukor receptek, ha érdekel esetleg valakit: kókuszos és zserbós.


Megjegyzések