Banános-szedres smoothie

Jó idők járnak most rám, már ami a smoothie-készítést illeti. Tegnap Anyu hozott nekem fagyasztott epret,málnát, szedret. Tele van vele a kert, így szerencsére fagyasztásra is jut a sok lekvár mellett, amit Anyuci készít. És hát ennél jobban hogyan is indulhatna a nap,mint egy szép színes smoothie-val? Fogadjátok szeretettel :)
Óriási öröm egyébként számomra a sok visszajelzés, amit smoothie-ügyben kapok Tőletek, olyan jó olvasni, hogy sokan közületek rendszeresen smoothie-val indítják a napot. Szívügyem lett ez a smoothie-téma, hiszen szép, finom, egészséges,nagyban hozzájárul a megfelelő vitamin, rost bevitelhez, fogyókúra-alakformálás elengedhetetlen része, és egy csésze színes ital egy szép formájú pohárban engem minden reggel jókedvre derít. Remélem Titeket is :)


Hozzávalók:
1 pohárhoz

1,5 banán
1 marék fagyasztott szeder
2 tk. őrölt lenmag
200 gr görög joghurt
kb. fél dl tej

Elkészítés:
1. Mindent a turmixgépbe dobunk és 1-2 perc alatt simára kevertetjük vele az italt. Hígításhoz tejet vagy vizet használjunk.

Tipp:
1. A banán legyen jó érett, így extra édesítésről nem kell gondoskodnunk.
2. Ne hagyjuk ki a lenmagot, de bármilyen magot ( mogyoró, mandula, pisztácia) használhatunk őrölt formában, ettől lesz " laktató" a smoothie-nk.

További TIPPEK ÉS RECEPTEK ITT olvashatók!



Megjegyzések