Friday, 9 January 2015

Görög saláta új formában

Ezt az ötletet most egy az egyben erről az oldalról koppintottam, nem tagadom. Itt láttam meg ezt a zöldség spirálozót és rövid kutakodás után rá is bukkantam a lelőhelyre és meg is rendeltem innen
A képen látható zöldségspirált lehet elkészíteni vele,látványos salátákat készíthetünk a segítségével, feldobhatjuk az ételeket zöldség/ gyümölcs dekorációval illetve zöldség-spagetti ( vegetti) elkészítésére is alkalmas, mint például ez a tészta itt.  Szóval diétázóknak ajánlom beszerzésre, hiszen a tészta fíling tökéletesen megvan a spagetti alakú zöldségekkel, a jó hír, hogy bármennyit ehetünk belőlük:) Hozok majd erre is ötletet, de először ezt a roppant egyszerű salátát hoztam, én egy szelet csirkemell kíséretében fogyasztottam ebédre.


Hozzávalók:
1 főre

1/2 kígyóuborka
1/2 fej lilahagyma
1/2 tv paprika
1/2 paradicsom
5-6 szem zöld olívabogyó
5-6 szem fekete olívabogyó
2-3 szelet feta sajt
só, bors, bazsalikom


Elkészítés:
1. A zöldségeket megmossuk, az uborkát héjával együtt legyaluljuk a zöldségspirálozóval, egy mély tányérba tesszük.
2. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikát, lilahagymát, felkockázott paradicsomot, rádobjuk az olívabogyókat. Tetejére pár szelet feta sajtot helyezünk.
3. Sózzuk-borsozzuk, bazsalikomot szórunk rá.
Ízlés szerint öntetet is készíthetünk rá, én most még erre sem vettem a fáradságot.
Fogyaszthatjuk magában egy könnyű ebéd / vacsora gyanánt, vagy húsok mellé köretnek.


No comments:

Post a Comment