Tojásos-joghurtos zöldsaláta fűszeres csirkemellcsíkokkal

Rohanós hétköznapokon illetve mikor edzeni megyünk Zével, mindig csirkemell a vacsora. Mindig tartok a fagyasztóban 50-70 dekás adagokat szeletelve, így a kiolvasztást nem számítva, nettó félóra alatt el is készülök ezekkel a vacsikkal. A köretet illetően Zének nincsenek nagy igényei: sima rizs. Magamnak általában valamilyen salátát rittyentek hozzá, mutatom is kedvcsinálónak a mai menüt.


Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
sült csirke/ szárnyas fűszerkeverék
olaj

A salátához:
egy marék salátalevél
egy marék ruccola
1/4 kígyóuborka
2 szál újhagyma
3 tojás
1 kis pohár natúr joghurt
1 tk. mustár


Elkészítés:
1. A salátához a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, felkockázzuk.
2. Egy tálban a joghurtot kikeverjük a mustárral, sózzuk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra felvágott salátalevelet, ruccolát, felkarikázott újhagymát,felkockázott uborkát, végül beleforgatjuk a kihűlt tojáskockákat. Tálalásig hűtőbe tesszük.
3. A csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, megszórjuk fűszerkeverékkel, alaposan összekeverjük kézzel, hogy a húsokat mindenhol érje a fűszer.
4. Picike olajon, közepes-nagy lángon hirtelen kisütjük a csirkemellcsíkokat.
5. A húst rizzsel és/vagy salátával kínáljuk.

Megjegyzés:
Tudom, menő lenne, ha valami saját magam által összekutyult fűszerkeverékkel sütném a húst, de sajnos nem. Illetve nem sajnos,mert ezek a bolti sült csirke fűszerkeverékek isteni finomak. Mindig másmilyet veszek, olcsóbbat, drágábbak, márkásat, noname-et és igazából tök jó,mert sosem lesz teljesen olyan a hús. Persze házi fűszerkeverékkel is elkészíthető. 


Megjegyzések

Megjegyzés küldése