Sunday, 17 January 2016

Banános-málnás nicecream


Reggelire fagyi? Igen. Vacsorára fagyi? Igen. Nasinak fagyi? Igen. Fagyigép nélkül? Igen. Hizlal? NEM.
Jó, mi?
Semmi fagyialapfőzés, hűtés, fagyigép behűtés, csak 1-2 összetevő, 2 perc munka és már kanalazhatjuk is a hozzáadott cukortól és mindenféle adalékanyagtól mentes gyümölcsfagyinkat. A titok pedig a fagyasztott banán és egy jó késes aprítógép. Az alap mindig egy  jó érett fagyasztott banán legyen, hiszen ez adja a fagyi textúráját, a krémességet és az édességet is. Emellé aztán mehet eper / málna / mogyoróvaj, bármi. Mindenhogyan tökéletes lesz. :)


Hozzávalók:
1 adaghoz
1 érett, fagyasztott banán
fél bögre málna

Elkészítés:
1. A málnát ha mirelit, először olvasszuk ki szobahőmérsékleten, vagy ha sietünk, mikróban.
2. Először a málnát dolgozzuk pépesre a késes aprítógépben, majd adjuk hozzá a fagyasztott banánt és addig pürésítsük a géppel,míg a megfelelően krémes fagyiállagot el nem értük. 
Ennyi, készen is vagyunk. :)


No comments:

Post a Comment