Húsvéti likőrös tojáslinzer

Húsvétra nem készülök semmi extrával, csak a gigaszuper fonottkalácsommal és a tavaly sikert aratott tojáslinzerrel. A linzert ezúttal likőrös csokikrémekkel töltöttem be és a liszt egy részét réteslisztre cseréltem, nekem így sokkal puhább, omlósabb, porhanyósabb lesz a linzer. 


Hozzávalók:
A fehér linzerhez:
150 gr sima liszt
150 gr rétesliszt
200 gr vaj / margarin
100 gr porcukor
1 narancs reszelt héja
1-2 ek. hideg víz

A barna linzerhez:
150 gr sima liszt
130 gr rétesliszt
20 gr holland kakaópor
200 gr vaj /margarin
100 gr porcukor
1 tk. instant kávé 1 ek. forró vízben feloldva

A világos krémhez:
70 gr fehércsoki
50 ml habtejszín

A sötét krémhez:
70 gr étcsoki
50 ml habtejszín
2-3 cl narancslikőr ( Grand Marnier)


Elkészítés:
1. A fehér és barna linzer hozzávalóit összegyúrjuk és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
2. Addig elkészítjük a töltelékeket: a tejszínt felforrósítjuk és a kockákra tördelt csokira öntjük egy kis edénykében, úgy, hogy teljesen ellepje a csokit. Pár perc múlva átkeverjük, ekkor adjuk hozzá a likőrt is, simára keverjük. Mindkét krémet ugyanígy készítjük el. Félretesszük őket hűlni.
3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és 2 gáztepsit kibélelünk sütőpapírral.
4. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk és tojás alakú szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. A tojások felét egy kis kör alakú szaggatóval is kiszaggatjuk, ezek lesznek a lyukas tojások. Érdemes a teli és a lyukas tojásokat külön sütni,mert a teli 10-12 perc alatt, a lyukas picit hamarabb ( kb. 8 perc alatt) sül meg. Mindkét színnel hasonlóképp járunk el.
5. Ha a linzerek kihűltek, a krémet habzsákba töltjük és összeragasztunk vele egy lyukas és egy teli tojást: a fehér linzereket barna, a barna linzereket a világos krémmel. De persze úgy is ragaszthatjuk, hogy 1 barna 1 fehér linzer, úgy is jól fog mutatni :)


Megjegyzések