Őszibarackos-maracujás joghurttorta

Anyu 60. szülinapjára készült ez a finom,könnyű joghurttorta, amit fondant-nal burkoltam be és Magnolia dekor került a tetejére. :)


Hozzávalók:
26 cm-es tortához:

Piskóta:
10 tojás
200 gr liszt
200 gr cukor

Krém:
500 ml őszibarackos-maracujás joghurt ( Landliebe)
400 ml habtejszín
2 csomag habfixáló
20 gr étkezési zselatin

A burkoláshoz:
kb. 30 dkg fondant
100 gr vaj
100 gr porcukor
a nyújtáshoz keményítő


Elkészítés:
1. A piskótához a tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat és tovább habosítjuk. Ezután mehet bele a cukor, végül a liszt. 165 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt ( tűpróba) készre sütjük. A kihűlt piskótát kettőbe vágjuk.
2. A krémhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A zselatint hideg vízbe szórjuk és mikróban langyosra melegítjük, csomómentesre keverjük. Teaszűrőn át a joghurtba csurgatjuk és simára keverjük. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot is. Ízlés szerint még cukrot / édesítőt adhatunk a kész krémhez.
3. A tortát betöltjük: 1 piskóta lap, krém, 1 piskóta lap. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
4. Másnap 100 gr vaj és 100 gr porcukor kihabosított keverékével körbekenjük a tortát, az esetleges egyenetlenségeket, hézagokat kitöltjük a vajkrémmel, picit hűtőbe tesszük. 
5. Keményítővel megszórt felületen vékonyra nyújtjuk a fondant-t és beburkoljuk vele a tortát. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
Nekem ez a videó segített sokat, szuper tippeket ad a burkoláshoz, gyorsan és könnyen kivitelezhető :)



Megjegyzések